27 Haziran 2013 Perşembe

Ruşeymli tam buğday unlu ekmek











Uzun süredir ekmeğimi evde
kendim yaptığımdan bahsetmiştim. Ekmeklerde çoğunlukla tam buğday unu
kullanıyorum. Temel ekmek tarifime ruşeym ilave ederek hem lezzetli hem de
sağlıklı ekmekler yapıyorum.























Malzemeler:










 Hazırlanması:









  • Ilık suyun içerisine şeker ve
    mayayı ekleyip karıştın.10 dakika kadar bekletin. 

  • Maya kabarmaya başlayınca
    tuz, ruşeym ve unu yavaş yavaş ilave ederek hamur yoğurun. 

  • Yoğurduğunuz hamuru
    ağzı kapalı olarak 30 dakika bekletin. 

  • Elinizi suyla ıslatarak hamuru 3 eşit
    parçaya bölün ve şekil vererek yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine
    yerleştirin.

  • İsterseniz de kelepçeli kek kalıbına aynı işlemleri yaparak hamuru
    yerleştirin.

  •  Ekmeklerin üzerine de ruşeym serperek 180 derece fırında pişirin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder