23 Haziran 2013 Pazar

Çorum yemekleri etkinliği 27.tarif: Kıymalı Hingel









Etkinliğimizin 27.tarifi Çorum’da çok sık yapılan ve sevilen
Kıymalı Hingel tarifi. Daha öncede Hingel tarifi vermiştim ama bu tariftekiler şekil
olarak diğerinden farklı olduğu için sizlerle paylaşıyorum.





Etkinliğimize bu nefis yöresel yemeğimizle katılan Perihan
Hanım’a teşekkür ediyorum.








Malzemeler:


Hamuru için;




  • 2,5 su bardağı un

  • 1 su bardağı su

  • 1 yumurta

  • Tuz








İç malzemesi:




  • 200 gr kıyma

  • Soğan

  • Baharat

  • Maydanoz








Hazırlanması:






  • Hamur malzemelerini karıştırma kabına alıp hamurunuzu
    yoğurun. 

  • Bıçak sırtı kalınlığında açıp karelere kesin. 

  • Her kareye iç
    malzemesinden koyup üçgen katlayın. 

  • Oluşan üçgenin karşılıklı iki ucunu birleştirin. 

  • Tüm karelere de aynı işlemi uygulayıp kaynamış suyun içine atıp haşlayın. 

  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli sos dökün.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder