10 Haziran 2013 Pazartesi

Çorum yemekleri etkinliği 1.tarif: Yırtmaç













Çorum yemekleri etkinliğimizin tariflerini
paylaşmaya başlıyorum. Çok güzel yöresel yemek tariflerimiz geldi ve gelmeye de
devam ediyor. Katılan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum, katılmayı
düşünüp, fotoğraf ve tarif göndermek isteyenler için son katılım tarihimiz 15
Haziran.





 Etkinliğimizin
ilk yemeği,
Mutfağa Buyrun bloğunun gönderdiği "Yırtmaç" tarifi. Etkinliğimize
katılıp bizlere bol vitaminli harika bir lezzet olan bu yöresel yemeğimizi
tanıttığı için teşekkür ediyorum.
Arkadaşımızın bir diğer
etkinlik yemeği olan “Malak” tarifine buradan ulaşabilirsiniz.





Malzemeler:





  • 1 el taze asma yaprağı (küçük parçalar olacak şekilde yırtılacak)

  • 1 kâse yeşil mercimek

  • 1 kâse börülce

  • 1 kâse nohut

  • 1 tane kuru soğan

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • sıcak su

  • Tuz





Üzeri için: sarımsaklı yoğurt






Hazırlanması:




  • Kuru soğan yemeklik doğranır ve tencereye
    alınıp zeytinyağında kavrulur.

  •  Domates salçası ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.

  •  Kavrulan soğana yırtılarak küçük parçalara ayrılan taze asma yaprakları ilave
    edilip biraz daha kavrulur.

  •  Kavrulan yaprakların üzerine haşlanmış mercimek, nohut
    ve börülce ilave edilerek karıştırılır.
     

  • Tuz
    ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.

  •  Pişen
    yemeğimiz sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.





NOT: yapraklar sarmalık
değil asmanın uçlarından toplanan küçük (körpe) yapraklar olmalı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder