12 Haziran 2013 Çarşamba

Çorum yemekleri etkinliği 4.tarif: Patatesli Hingel














Etkinliğimizin
4.tarifi Çorum ve çevresinde çok sık yapılan benim şeklini çok sevdiğim
Patatesli Hingel tarifimiz. Çorumlu olmayan ama etkinliğimize harika
bir Çorum yemeği ile katılan
Disalce
bloğuna teşekkür ediyorum…





Malzemeler:


Hamur için;





· 1 adet yumurta


· 1 su bardağı su


· 2 tatlı kaşığı tuz


· Aldığı kadar un (yaklaşık
üç bardak un)





İç harcı için;





· 3–4 adet patates


· 1 tatlı kaşığı pul
biber


· Tuz





Üzeri için;





· 1 kâse yoğurt+sarımsak


· 1 tepeleme  yemek
kaşığı tereyağı


· 1 tatlı kaşığı kırmızı
toz biber





 Haşlamak için; 2 lt
kaynamış su ve tuz





















Hazırlanması:




  • Su ve yumurta derin bir yoğurma kabına konulur.

  •  Üzerine
    tuz atılır ve yavaş yavaş un ilave edilir.

  •  Kulak memesinden az sert hamur yoğrulur.

  •  Bu arada patatesler soyulur haşlanır, biber ve tuz ilavesi ile karıştırılır. 

  • Hamur unlanmış tezgâhta ince bir şekilde (mantı hamuru gibi) açılır. 

  • Dar ağızlı
    bir su bardağı ile yuvarlak şekiller çıkarılır.

  •  Her birine patatesli iç konur.

  •  İç konmuş hamur yarım ay şeklinde bir kenarından hamur yapıştırılır ve ileri
    doğru bir sağdan bir soldan hamur tutturularak zigzag şekilde devam edilir. 

  • En
    son noktası iyice yapıştırılır ve unlanmış bir bez üzerine dizilir.

  •  Bütün hamur
    yapıldıktan sonra kaynayan suya tuz atılır ve hamurlar tek tek içine atılır.

  • Kaynarken suyun üzerine çıkan hamurlar bir müddette böyle kaynar ve süzgeç ile
    servis tabağına alınır.

  •  Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. 

  • Yoğurt ezilmiş
    sarımsakla karıştırılır ve h
    ingellerin üzerine gezdirilir. 

  • Arzuya göre en üste
    tereyağ da kızdırılmış biber gezdirilir.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder