19 Haziran 2013 Çarşamba

Çorum yemekleri etkinliği 11. tarif: Kıymalı Hingel












Etkinliğimizin 11.tarifi Çorum’da çok sevildiğinden olsa gerek her
şekli yapılan Hingel yemeğimiz (mantımız).Daha önce balıksırtı diye bilinen
şekliyle yapılan halini paylaşmıştım sizlerle, bugün ki tarifimiz ise ay şeklinde
yapılan Hingel.





Etkinliğimize bu harika mantımız ile katılan Kalp Kurabiye bloğuna
teşekkür ediyorum…








 Malzemeler:





  • 4 su bardağı un

  • 1 yumurta

  • Tuz

  •  ılık su





İç malzemeleri:






  • 250 gr. kıyma

  • 1 adet orta boy kuru soğan

  • Tuz

  • Karabiber

  •  Kırmızıbiber








 Kıymayı karıştırma kabına alıp
içerisine soğanı rendeleyin. Tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.








Haşlamak için:




1,5 lt. Kaynar su



Üzeri için:




50 gr. tereyağı

Kırmızı pul biber

İsteğe göre yoğurt



Hazırlanması:





  • Unu yoğurma kabına alıp zerine tuz serpin. 

  • Yumurtayı ekleyip, ılık su ilavesi ile kulak memesi kıvamından hafif sert bir
    hamur yoğurun.

  • Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.

  • Dinlenen hamuru ikiye bölüp merdane ile ne
    ince ne kalın olacak şekilde açın. 

  • Çay bardağı ile kesilip ortalarına kıymalı
    içten koyup ay şeklinde kapatın.

  • Hazırladığınız mantıları kaynayan suya
    atıp
    5–10 dakika arası haşlayın ve servis
    tabağına alın.

  • Servis tabağına aldığınız Hingellerin üzerine tereyağlı ve
    kırmızıbiberli sos hazırlayıp gezdirin.








Not;İsteğe göre yoğurtta dökülebilir.

 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder