22 Haziran 2013 Cumartesi

Çorum yemekleri etkinliği 19.tarif: Kuru sebze kavurması












Etkinliğimizin 19.tarifi lezzetine doyum olmayan kurutulmuş
sebze kavurması. Sebzelerinizi yazın sıcak günlerinde kurutup daha sonra
tarifteki gibi haşlayıp kavurarak hazırlayın.


Etkinliğimize bu nefis yemeğimizle katılan Binnaz Hanım’a
teşekkür ediyorum.





Malzemeler:




  • Yarım kilo haşlanmış kuru sebze (biber, patlıcan, kızartmalık kabak)

  • 1 adet kuru soğan

  • 2–3 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 2–3 diş sarımsak





Hazırlanması:









  • Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvıyağda kavurun. 

  • İçerisine
    haşlanıp suyu sıkılmış sebzeleri, ezilmiş sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave
    edin. 

  • Bütün malzemeyi iyice kavurun. 

  • İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla birlikte
    servis edin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder