22 Haziran 2013 Cumartesi

Çorum yemekleri etkinliği 20.tarif: Kesme Şeker Tatlısı












Etkinliğimizin 20.tarifi ismini dışına bulanan irmikten alan
Kesme Şeker tatlısı. Eminim görüntüsü gibi lezzeti de harikadır, şerbetli
tatlıları sevenler için denenesi tatlardan. Etkinliğimize bu nefis tatlımızla
katılan Göksu Hanım’a teşekkür ediyorum.




Malzemeler:


  • 3 yumurta

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı irmik

  • 2 paket kabartma tozu 

  • 1 paket vanilya 

  • Aldığı kadar un 







Şerbet için;







  • 4 su bardağı şeker

  • 3 su bardağı su

  • 1–2 damla limon suyu





 Su ve şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya
bırakılır. (not: şerbet soğuk olacak)
 




Hazırlanması:




  • Karıştırma
    kabına yumurta, yoğurt ve sıvıyağı alıp karıştırın.

  •  İrmik, vanilya, kabartma
    tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
    yoğurun. 

  • Hamurdan parçalar koparıp rulo olarak yuvarlayın. 

  • Rulo yaptığınız
    hamuru yan yan (verev olarak) kesin. Kestiğiniz her parçanın üstüne hafifçe
    bastırın ve ayrı bir kapta bulunan irmiğe batırın.

  • Yağlanmış tepsiye dizin ve
    180 derece fırında pişirin. 

  • Tatlılar pişip fırından çıkarınca üzerine soğuk
    şerbeti dökün.











 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder