19 Haziran 2013 Çarşamba

Çorum yemekleri etkinliği 9.tarif: Tarhana Çorbası












   Etkinliğimizin 9.
tarifi bazı ilçelerimizde özellikle Ramazan ayında iftar sofraları için
neredeyse her akşam pişirilen Tarhana çorbamız. Besleyiciliğinin yanında
lezzetiyle de sadece Çorumluların değil hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir
lezzet olduğunu düşünüyorum.





Etkinliğimize bu nefis çorba ile katılan Arzu hanım’a
teşekkür ediyorum…





Malzemeler:




  • 4 yemek kaşığı köy tarhanası

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ

  • Nane

  • Tuz

  • Kırmızıbiber

  • 3 diş sarımsak(isteğe bağlı)

  • Su





Hazırlanması:




  • Tencereye yağı alıp içerisine sarımsağı ve salçayı ekleyip
    kavurun. 

  • Nane, kırmızı pul biber ve 2 su bardağı soğuk suyu ekleyip ocağın
    altını kapatın. 

  • Suyun içerisine tarhanayı ilave edip karıştırın ve bu şekilde
    en az 15 dakika bekletin. Not: en az 15 dakikalık bekletme kısmı tarhananın
    ıslatılıp pütürlük oluşmadan pişmesi için gerekli. Eğer vaktiniz yoksa
    tarhanayı ilave ettikten sonra sürekli karıştırarak pişirmeye devam
    edebilirsiniz. Tarhananızda pütürlü kısımlar olmaması için soğuk su
    kullanmalısınız. Et suyu, tavuk suyu ya da kıyma kullanırsanız çok daha
    lezzetli bir çorbanız olur.

  • Tarhana suyun içerisinde erimeye başlayınca ocağın altını
    tekrar yakıp sürekli karıştırarak ve çorbanızın kıvamına göre su ilavesi
    yaparak çorbanızı pişirin. Sıcak olarak servis edin.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder