![]() |
benim etkinlik öncesinde yayınlamak için hazırladığım ama yayınlanması bugüne kısmet olan patlıcan aşı yemeğim |
Kardeşimin eşi etkinlik tariflerine destek vermek için bu
nefis yöresel yemeğimizi göndermiş, kendisine çok teşekkür ediyorum. Kuraya
dâhil etmeyeceğim için en sona bıraktım bu tarifimizi de.
Patlıcan aşı, kışın kurutulmuş patlıcan, yazın da taze
patlıcan ile yapılan yöresel bir yemektir. Özellikle kuru soğan ve sarımsaklı
yoğurt ile birlikte sıcak olarak tüketilmesini tavsiye ediyorum.
![]() |
kardeşimin eşinin gönderdiği patlıcan aşı yemeği |
Malzemeler:
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 1 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- Tuz
Hazırlanması:
- Yemeklik doğranmış soğanları ve dövülmüş sarımsakları
sıvıyağda kavurun. - Dikdörtgen doğrayıp tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları,
doğranmış domatesleri ve salçayı da ilave edip kısık ateşte kavurun. - Yıkanmış
pirinci de ekleyip çok az kavurun. - Kavrulan malzemelerin üzerine tuz ve sıcak
su ilave edip kısık ateşte 15–20 dakika pişirin. - İsteğinize göre su ilavesi yapabilirsiniz.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder