25 Haziran 2013 Salı

Peynirli Puf Börek
















Çok sık yaptığım bir börek olmasına rağmen her defasında çocuklar
bayılarak tüketiyorlar. Hele de içerisinde peynir varsa çabucak tükeniveriyor.
Tek eksi tarafı yağda kızartıldığı için yaz günlerinde mutfakta çalışmayı
zorluyor olması. Lezzetinin yanında çok fazla yağ çekmediğini de belirtmek isterim.
Ben fotoğraftakileri Muratbey’in anneler günü konseptine uygun olsunlar diye
kalpli bir kalıpla kesmiştim siz herhangi bir bardak ya da kalıp
kullanabilirsiniz…





















Malzemeler:




  • 2 su bardağı yoğurt suyu (süt veya sulu yoğurt da olabilir)

  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı

  • 2 tatlı kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 paket instant kuru maya

  • 4 su bardağı un





 İç malzemesi için; Muratbey peynir çeşitleri (kaşar, çerkez, burgu
ve krem peynir kullandım)





Hazırlanması:




  • Yoğurt suyu, zeytinyağı, şeker, tuz ve mayayı bir kabın
    içerisine alıp karıştırın. 

  • Sıvı karışımın üzerine unu yavaş yavaş ilave edip
    çok sert olmayan bir hamur yoğurun. 

  • Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda
    yarım saat bekletin.

  • Mayalanan hamurunuzu 4 eşit parçaya ayırın. 

  • İlk hamur
    parçasını unlanmış tezgâhta merdane yardımıyla açın. 

  • Açtığınız hamurun üzerine
    aralıklı olarak peynir parçaları yerleştirin.

  • İkinci hamur parçanızı da aynı
    şekilde unlanmış tezgâhta açıp ilk hamurun üzerine kapatın.

  • Kalpli kalıbınız ya
    da bir su bardağı yardımıyla peynirler tam ortada kalacak şekilde kesin. 

  • Diğer
    hamurlara da aynı işlemi uygulayın. 

  • Önceden ısıttığınız sıvıyağda arkalı önlü
    kızartıp kâğıt havlu üzerine alın.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder