22 Haziran 2013 Cumartesi

Çorum yemekleri etkinliği 23.tarif:Çatal Aşı












 Etkinliğimizin 23.tarifi Çorum’da sıkça
yapılan ve Çatal Çorba olarak ta bilinen
Çatal Aşı yemeği.
Etkinliğimize bu
nefis yöresel yemeğimizle katılan blogcu arkadaşım
Hüne
rli Ellere teşekkür
ediyorum.





Malzemeler:




  • 1
    su bardağı yeşil mercimek

  • Yarım
    su bardağı yarma (buğday kırığı)

  • 2
    yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz  





sosu için;




  • 1 adet kuru soğan

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • Pul biber

  •  Nane





 Tavaya
 tereyağını  alın  ve  minik  doğranmış
 soğanları    yağda  kavurun. Üzerine   pul biber
 ve  nane  ekleyin.





Hazırlanması:






  • Yeşil  mercimeği  ayıklayıp, yıkayıp, üzerini
    geçecek  kadar  su  ilave ederek pişirin. 

  • Mercimek   biraz
     diriyken  içine  yıkanmış  yarmayı  atın.

  • 2  
    kaşık  zeytinyağı  ve  tuzunu  ekleyip, yarmalar  pişene
     kadar  pişirin. 

  • Suyu  azalırsa  sıcak  su
     ilavesi   yapın. 

  • Sosunu hazırlayıp çorbanın üzerine gezdirin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder