12 Temmuz 2013 Cuma

Galeta unlu peynir kızartması



















Bugün sizler için iftar ve sahur sofralarına çok kısa bir
sürede hazırlayabileceğiniz harika bir tarifim var. Hane halkının en çok
sevdiği kızarmış peynir tarifi oldu diyebilirim. Tatil nedeniyle evden uzakta
memlekette olunca tarif yazma aralıklarımda uzadı haliyle. Bundan sonra daha
sık paylaşımda bulunabilmek dileğiyle. Umarım bol dualı, bereketli, huzurlu,
dostlukların ve paylaşımların çok olduğu, birbirimize saygımızı
kaybetmediğimiz, kendimiz dışındakileri de düşünebildiğimiz, tam manasıyla
idrak ederek yaşayabildiğimiz bir Ramazan ayı geçirebiliriz…

















Malzemeler:










 Kızartmak için; sıvıyağ










Hazırlanması:







  • Öncelikle Antep peynirlerini ılık suda 5 dakika kadar
    bekletin. 

  • İsterseniz kalın olanlarını bıçakla ortadan ikiye kesin.

  • Suyunu süzdüğünüz peynirleri önce nişasta ve un karışımına
    bulayın. 

  • Daha sonra çırpılmış yumurtaya batırın.

  • En son galeta ununa bulayıp
    kızgın yağda peynirler kızarana kadar çok kısa süre kızartın. 

  • Kızaran
    peynirleri yağlı kâğıt üzerine alıp fazla yağını süzün. 

  • İsterseniz bol
    yeşillikli bir salata üzerinde isterseniz de tek başına sıcak olarak servis
    edin.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder