Aslında yumurtalı ıspanak kavurmasına çok benzeyen bir tarif
tek farkı iyice kavrulan pırasaların karamelize soğan tadı vermesi ki buda
harika bir lezzet veriyor. En son yarıyıl tatilinde İstanbul’a gittiğimizde,
kardeşimin eşi Sevil kahvaltı için yaptığında bloğa eklemediğimi fark etmiştim.
Geçen hafta pırasaların kalan son kısmını bu şekilde değerlendirdim.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 2–3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Pırasanın özellikle beyaz kısımlarını ince ince doğrayıp,
bol suyla yıkayın. - Suyunu süzüp tuz ilavesiyle sıvıyağda kısık ateşte kavurun.
- İyice
kavurduğunuz pırasaların üzerine yumurtaları kırın, yumurtalar pişmeye başladığında
birkaç defa karıştırın ve ocağın altını kapatıp servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder