27 Şubat 2013 Çarşamba

Çağla Badem Turşusu
















Geçen haftalarda dışarıda yemek yediğimiz bir gün masaya
getirilen turşunun içerisinde ki bademleri görünce, geçen sene yaptığım badem
turşusu aklıma geldi. Anlayacağınız üzere tarifini bloğa eklemeyi unuttuğum
gibi yaptığımı da unutmuşum. Eve gidince kontrol ettim, gayet güzel
görünüyordu. Özellikle de çocuklar tadına bayıldılar. Zaten küçük bir kavanoz
yapmıştım ki birkaç gün içerisinde tükendi turşumuz. Bu sene nasip olursa daha
çok yapmayı düşünüyorum. Mevsimi geldiğinde sizlerde mutlaka denemelisiniz. Deneme
amaçlı yaptığım için ölçülü yapmamıştım, yaptığım haliyle yazıyorum.

























Malzemeler:




  •  Çağla badem

  • Sirke

  • Tuz

  • Su





 Hazırlanması:




  •  Çağla bademlerin saplarını ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzün. 

  • Yarım litrelik cam kavanozun içerisine bademleri doldurun. 

  • Kavanozun yarısına
    gelecek şekilde üzüm sirkesi ile doldurun. 

  • Tuzunu ilave edip kavanozun kalan
    kısmına tamamen su ile doldurun. 

  • Ağzını kapatıp birkaç defa alt üst çevirin ki
    sirkeler dağılsın. 

  • Serin bir yerde turşunuzun olması için bekleyin.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder