21 Şubat 2013 Perşembe

Kremalı (muhallebili) sandviç kurabiyeler













Bu
nefis kurabiyeler yeğenim tarafından yapılıp fotoğraflandılar. Görünümünden
anlaşıldığı üzere çok lezzetli oldukları konusunda da onay alınınca burada
sizlerle paylaşıldılar. Devamının gelmesi temennisiyle::)))) tarif ve fotoğraflar
için teşekkürler yeğenim!






















Malzemeler:










  • 1 paket margarin
    ya da tereyağı (oda sıcaklığında)

  • 2 çay bardağı pudra
    şekeri

  • 10 çay bardağı un

  •  1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma
    tozu









Kreması için;







  • 250 ml. süt

  • 1,5 Yemek kaşığı
    nişasta

  • 2 yemek kaşığı toz
    şeker

  • 2 yemek kaşığı kakao











Süt,
nişasta, toz şeker ve kakaoyu tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebi pişirin.
Arasıra karıştırarak kremayı soğutun.





Hazırlanması:









  • Oda sıcaklığında tamamen yumuşamış olan margarini
    karıştırma kabına alın.

  •  Üzerine şekeri ilave edip elinizle iyice karıştırın. 

  • Vanilya,
    kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip hamur yoğurun. 

  • Hamuru 2–3 eşit
    parçaya ayırıp buzdolabı poşetinin arasında açın.

  •  Bardakla ya da kalıp yardımıyla
    yuvarlak kesin.

  •  Kestiğiniz yuvarlakları fırın tepsisine dizin.180 derece
    fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin ve soğutun.

  • 2 adet kurabiyenin arasına pişirip soğuttuğunuz kremadan sürüp kapatın ve kenarlarını
    hindistancevizine bulayın.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder