Bu
nefis kurabiyeler yeğenim tarafından yapılıp fotoğraflandılar. Görünümünden
anlaşıldığı üzere çok lezzetli oldukları konusunda da onay alınınca burada
sizlerle paylaşıldılar. Devamının gelmesi temennisiyle::)))) tarif ve fotoğraflar
için teşekkürler yeğenim!
Malzemeler:
- 1 paket margarin
ya da tereyağı (oda sıcaklığında) - 2 çay bardağı pudra
şekeri - 10 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma
tozu
Kreması için;
- 250 ml. süt
- 1,5 Yemek kaşığı
nişasta - 2 yemek kaşığı toz
şeker - 2 yemek kaşığı kakao
Süt,
nişasta, toz şeker ve kakaoyu tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebi pişirin.
Arasıra karıştırarak kremayı soğutun.
Hazırlanması:
- Oda sıcaklığında tamamen yumuşamış olan margarini
karıştırma kabına alın. - Üzerine şekeri ilave edip elinizle iyice karıştırın.
- Vanilya,
kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip hamur yoğurun. - Hamuru 2–3 eşit
parçaya ayırıp buzdolabı poşetinin arasında açın. - Bardakla ya da kalıp yardımıyla
yuvarlak kesin. - Kestiğiniz yuvarlakları fırın tepsisine dizin.180 derece
fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin ve soğutun. - 2 adet kurabiyenin arasına pişirip soğuttuğunuz kremadan sürüp kapatın ve kenarlarını
hindistancevizine bulayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder