27 Şubat 2013 Çarşamba

Sarımsaklı & peynirli ekmek dolması













Birçok yabancı blogda gördüğüm bu tarifi uzun süredir
denemek istiyordum. Ben kendi yaptığım tam buğday unlu ekmeklerimle denemiştim,
siz istediğiniz ekmek çeşidini kullanabilirsiniz. Kesinlikle sıcak olarak
servis etmenizi öneririm, çayla birlikte tüketildiğinde harika bir kahvaltılık
oluyor. Sarımsak sos hoşunuza gitmezse, sadece zeytinyağı sürebilirsiniz.






















Malzemeler:




  • 1 adet tam buğday ekmeği

  • 1 kâse rendelenmiş Muratbey Çerkez peyniri

  • Dilimlenmiş Muratbey kaşar peyniri





 Sarımsak sos için;




  • 4–5 diş rendelenmiş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı





 Rendelenmiş sarımsakları ve zeytinyağını karıştırın.





Hazırlanması:




  • Tam buğday ekmeğinin üzerine çapraz ya da kare olacak
    şekilde bıçak yardımıyla kesikler yapın.

  • Ekmeğin üzerine ve açtığınız kesiklere
    kaşık yardımıyla sarımsaklı sos sürün. 

  • Aralarına dilimlenmiş kaşar peyniri
    yerleştirin ve en üste rendelenmiş çerkez peynirlerini serpin.

  • 180 derece
    fırında peynirler eriyene kadar bekletin. 

  • Fırından çıkarıp sıcak olarak servis
    edin.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder