Birçok yabancı blogda gördüğüm bu tarifi uzun süredir
denemek istiyordum. Ben kendi yaptığım tam buğday unlu ekmeklerimle denemiştim,
siz istediğiniz ekmek çeşidini kullanabilirsiniz. Kesinlikle sıcak olarak
servis etmenizi öneririm, çayla birlikte tüketildiğinde harika bir kahvaltılık
oluyor. Sarımsak sos hoşunuza gitmezse, sadece zeytinyağı sürebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 adet tam buğday ekmeği
- 1 kâse rendelenmiş Muratbey Çerkez peyniri
- Dilimlenmiş Muratbey kaşar peyniri
- 4–5 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanması:
- Tam buğday ekmeğinin üzerine çapraz ya da kare olacak
şekilde bıçak yardımıyla kesikler yapın. - Ekmeğin üzerine ve açtığınız kesiklere
kaşık yardımıyla sarımsaklı sos sürün. - Aralarına dilimlenmiş kaşar peyniri
yerleştirin ve en üste rendelenmiş çerkez peynirlerini serpin. - 180 derece
fırında peynirler eriyene kadar bekletin. - Fırından çıkarıp sıcak olarak servis
edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder