12 Şubat 2013 Salı

Çikolata & fındık kaplamalı nişastalı kurabiye













Daha önce burada arkadaşımda tadına bakıp sonrasında kendimce
değiştirdiğim harika bir kurabiye tarifi vermiştim. Fotoğraftaki kurabiyeler
arkadaşımı ziyarete gittiğimizde bizler için hazırladığı nefis kurabiyeler, o
akşam fotoğraflamış ama bir türlü buraya yazamamıştım. Tadına bakan herkesin
tek kelimeyle bayıldığı, mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim harika bir lezzet.























Malzemeler:







  • 1 paket margarin ya da tereyağı

  • 3 yumurta

  • 1 paket kabartma tozu

  • Aldığı kadar nişasta







 Üzeri için; kırılmış fındık ve çokokrem





Hazırlanması:







  • Oda sıcaklında tamamen yumuşamış margarini karıştırma kabına
    alın üzerine yumurtaları ilave edip elinize iyice karıştırın.

  •  Kabartma tozu ve
    aldığı kadar nişasta ilavesi ile çok sert olmayan bir kurabiye hamuru yoğurun.

  • Hamurdan
    elinizle parçalar koparıp oval ya da yuvarlak şekiller verin.

  • 175 derece fırında
    üzerleri kızarmadan pişirin.

  • Kahvaltılık çokokremi kutusu ile beraber sıcak su dolu başka
    bir kabın içerisine koyup tamamen yumuşamasını sağlayın. 

  • İyice yumuşayıp
    akışkan bir hale gelen çokokremin içerisine soğuyan kurabiyeleri teker teker
    batırıp hafifçe çikolatasını süzdürerek çıkarın.

  • Çikolataya batırdığınız kurabiyeleri ardından
    kırılmış fındıklara batırıp kaplanmasını sağlayın ve yağlı kâğıt serilmiş bir
    tepsinin içerisine alıp çikolatası donana kadar serin bir yerde bekletin.










Notlar:





Arkadaşım buğday ve mısır nişastasını karışık kullanmış. Üzerine
kaplamak için istediğiniz bir kahvaltılık çokokrem kullanabilirsiniz. Arkadaşım
Bim marketlerde satılanlardan kullanmış. Kurabiyeleri çikolata ile kaplamak
biraz oyalayıcı olduğu için bir gece önceden hazırlamanızı tavsiye ederim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder