25 Şubat 2013 Pazartesi

Elmalı örgü kurabiye






















Malzemeler:




  • Yarım paket (125 gr) Muratbey tereyağı

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • Yarım çay bardağı süt

  • 1 yumurta beyazı

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 1 paket kabartma tozu

  • Aldığı kadar un










Üzerine sürmek için;




  • 1 yumurta sarısı

  • Süzme bal










İç malzemesi:







  • 4–5
    adet rendelenmiş elmA

  • 2–3
    yemek kaşığı şeker

  •  Tarçın

  • yarım su bardağı kırılmış ceviz










Kabukları soyulup rendelenmiş elmaları bir tavaya alın.
Üzerine şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen elmaların altını
kapatın ve tarçın- ceviz ilave edi
p iyice karıştırarak soğumaya bırakın.



















Hazırlanması:







  • Oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını karıştırma
    kabına alın. 

  • Oda sıcaklığındaki yumurta beyazı, sıvıyağ, süt ve pudra şekerini
    ilave edip elinizle karıştırın.

  •  Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile
    kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. 

  • Hamurdan istediğiniz büyüklükte
    parçalar koparıp merdane ile oval olarak açın.

  •  Kenarlardan bıçak yardımıyla
    balık kılçığı şeklinde kesin. 

  • İç malzemeden koyup kenarları fotoğraftaki gibi
    ortada birleştirin. 

  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzerleri
    kızarana kadar pişirin. 

  • Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeler sıcakken fırça
    yardımıyla üzerlerine süzme bal sürün.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder