Malzemeler:
- Yarım paket (125 gr) Muratbey tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yumurta beyazı
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- Süzme bal
İç malzemesi:
- 4–5
adet rendelenmiş elmA - 2–3
yemek kaşığı şeker - Tarçın
- yarım su bardağı kırılmış ceviz
Kabukları soyulup rendelenmiş elmaları bir tavaya alın.
Üzerine şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen elmaların altını
kapatın ve tarçın- ceviz ilave edip iyice karıştırarak soğumaya bırakın.
Hazırlanması:
- Oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını karıştırma
kabına alın. - Oda sıcaklığındaki yumurta beyazı, sıvıyağ, süt ve pudra şekerini
ilave edip elinizle karıştırın. - Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile
kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. - Hamurdan istediğiniz büyüklükte
parçalar koparıp merdane ile oval olarak açın. - Kenarlardan bıçak yardımıyla
balık kılçığı şeklinde kesin. - İç malzemeden koyup kenarları fotoğraftaki gibi
ortada birleştirin. - Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzerleri
kızarana kadar pişirin. - Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeler sıcakken fırça
yardımıyla üzerlerine süzme bal sürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder