Birçok yemeği, herkesin bildiği bir tariftir nasılsa deyip
yazmayı ihmal ediyorum. Geçenlerde klasik nohut yemeği pişirince mutfağa yeni
girecekleri düşünerek buraya yazmak için fotoğrafladım. Bazı nohutlar çok çabuk
piştiği gibi bazıları geç pişiyor. Bir kaç denemeden sonra kullandığınız
malzemenin pişme süresini kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı nohut
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıvıyağ
- Tuz
- Öncelikle nohutları bir gece önceden üzerini dört parmak
geçecek kadar su ile ıslatın. - Ertesi gün nohutları iyice yıkayıp su ilave edip düdüklü
tencerede haşlayın. - Haşlanan nohutlarınızın suyunu süzdürün.
- Ayrı bir tencerede
yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda kavurun. - Salça ilave edip biraz daha
kavurun ve içerisine suyu süzülmüş haşlanmış nohutları ekleyin. - Sıcak su ve
tuzunu ilave edip 5–10 dakika kadar daha kaynatıp sıcak servis edin.
Not: isterseniz soğanı kavurma aşamasında yeşil ve kırmızıbiber
de ilave edebilirsiniz, güzel bir tat verecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder