26 Şubat 2013 Salı

Köfteli pide kebabı

















Arkadaşım Özlem’in yine aynı sofrada bizler için hazırladığı
başka
bir lezzette köfteli pide kebabıydı. Özellikle ramazanda pideler artıyor,
artan pidelerimizi bu şekilde değerlendirebiliriz. Hem israfı önlemiş hem de
lezzetli ve şık bir yemek hazırlamış oluruz. Arkadaşım taze pide ile yapmıştı
ama bayat pide ile yapacakların önceden fırında çok az ısıtmalarını tavsiye
ederim.





Malzemeler:




  •  1 adet pide

  • 10 – 15 adet kızartılmış köfte

  • Yoğurt







 Üzeri için;   pul biberli- salçalı sos





Hazırlanması:




  • Pidelerinizi çok az ısıtıp bıçakla parçalara ayırın ve
    servis tabağına yerleştirin.

  •  Üzerine koyu kıvamlı çırpılmış yoğurdunuzu sürün.

  •  Önceden
    kızartıp hazırladığınız köftelerinizi pidenin üzerine yerleştirin.

  •  En üste hazırladığınız
    salçalı, pul biberli sosunuzu döküp sıcak olarak servis edin.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder