Arkadaşım Özlem’in yine aynı sofrada bizler için hazırladığı
başka bir lezzette köfteli pide kebabıydı. Özellikle ramazanda pideler artıyor,
artan pidelerimizi bu şekilde değerlendirebiliriz. Hem israfı önlemiş hem de
lezzetli ve şık bir yemek hazırlamış oluruz. Arkadaşım taze pide ile yapmıştı
ama bayat pide ile yapacakların önceden fırında çok az ısıtmalarını tavsiye
ederim.
Malzemeler:
- 10 – 15 adet kızartılmış köfte
- Yoğurt
Hazırlanması:
- Pidelerinizi çok az ısıtıp bıçakla parçalara ayırın ve
servis tabağına yerleştirin. - Üzerine koyu kıvamlı çırpılmış yoğurdunuzu sürün.
- Önceden
kızartıp hazırladığınız köftelerinizi pidenin üzerine yerleştirin. - En üste hazırladığınız
salçalı, pul biberli sosunuzu döküp sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder