Tarif defterinden bloğunda gördüğümden beri denemek istediğim bu tarifi, birkaç hafta önce kahvaltıya gelen arkadaşım için hazırladım. İngilizler bu çörekleri ikindi çaylarında aperatif olarak tüketiyorlar ve sıcakken tereyağı, marmelat genellikle de limon sos (lemon curd) ile servis ediyorlarmış. Ben limonlu lezzetleri çok sevdiğim için limon sos ile servis ettim ve çok yakıştırdım. Çörekleri sıcak tüketmenizi tavsiye ediyorum, soğuyunca lezzet kaybı oluyor bence…
Tarif için teşekkürler Ayten Kaya…
Malzemeler:
- 80 gr. tuzsuz tereyağı ( kup halinde kesilmiş)
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1+ 1/4 su bardağı sut
- 1 tatlı kasığı toz seker
- 1 çay kasığı tuz
Hazırlanması:
- Un ve kabartma tozunu derin bir kabın içerisine eleyin.
- Minik küpler halinde kesilmiş tereyağını, seker ve tuzu ekleyip parmaklarınız ile yağı una iyice yedirin.
- Sütü ekleyerek hamuru fazla yoğurmadan toparlayın.
- Hamuru un serpilmiş tezgâha alıp elinizle 2 cm olacak şekilde yayın.(Bu aşamada kesinlikle merdane veya oklava kullanmayın.)
- Yuvarlak bir kalıp ya da bardak yardımı ile hamura sekil verin.
- Çörekleri hafif unlanmış tepsiye dizin.
- Üzerlerine fırça yardımı ile sut sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
- Pişen çörekleri temiz bir mutfak bezine alıp sıcak olarak servis yapın.
Tereyağı, kaymak, marmelât veya krem peynir ile servis edebilirsiniz.
Bu malzemeler ile yaklaşık 16 adet Scones çıkıyor, kullandığınız kalıba göre sayı artıp azalabilir.
Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğinin 28 MART-28 NİSAN tarihleri arasında ki ev sahibi Marifetane'ye gönderiyor,kolaylıklar diliyorum....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder