4 Nisan 2012 Çarşamba

İrmikli şekerpare (Hintpare)








Araya başka tarifler girip ben unutmadan mantı sofrasının tatlısını da paylaşayım. Şerbetli tatlıları sevenler için harika bir tercih. İsterseniz malzeme listesinde ki fındığı hamura eklemeden kalburabastı yapar gibi hamurun içerisine koyarak hazırlayabilirsiniz.















Malzemeler:




  • Yarım paket margarin

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1 yumurta sarısı

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık

  • 1 çay bardağı hindistancevizi

  • 1,5 su bardağı irmik

  • Aldığı kadar un


Şerbeti için;




  • 3 su bardağı şeker

  • 3 su bardağı su

  • Birkaç damla limon suyu


Su ve şekeri kaynatıp şerbet hazırlayın, en son limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve ocağı kapatıp soğutun.





Hazırlanması:




  • Oda sıcaklığında ki margarin, sıvıyağ, yumurta sarısı, hindistancevizi, fındık ve irmiği karıştırın.

  • Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile hamur yoğurun.

  • Elinizle istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.

  • 180 derece fırında pişirin.

  •  Fırından çıkarıp birkaç dakika dinlendirin ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin.

  • Şerbetini çeken tatlıları süsleyip servis edin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder