26 Nisan 2012 Perşembe

Lokum Poğaça







  

Geçen haftalarda Hatice’nin sitesinde lokum poğaçaların çok lezzetli olduğunu okuyunca denemeye karar verdim. Bizim çok beğendiğimiz bir poğaça oldu. Peynir olarak kendi yaptığım peynirleri kullandım, yağlı bir peynir olduğu için poğaçanın içerisinde eridiler ama ayrı bir lezzet kattı. Daha sonraki denemem de ise hazır aldığım orta yağlı bir peynir kullandım ve aynı lezzeti yakalayamadım. Bence bu poğaçada hafif eriyen bir peynir çeşidi kullanılmalı. Siz isteğinize göre farklı bir peynir de deneyebilirsiniz. Bir de yumurta miktarı fazla geldiği için azalttım…





32–36 minik poğaça





Malzemeler:



  • 1 su bardağı ılık süt



  • 1 su bardağı ılık su



  • 3 adet yumurta, sarıları üzerine (ben 1yumurta kullandım)



  • 1 çay bardağı sıvıyağ 



  • 3 yemek kaşığı toz şeker



  •  1 tatlı kaşığı tuz 



  • 1 paket instant maya



  • Aldığı kadar un







 İç malzemesi için; peynir rendesi





Hazırlanması:






  • Süt, su, yumurta akları, sıvıyağ, şeker ve tuzu derin bir kâsenin içerisine alıp karıştırın.

  • instant maya ve aldığı kadar un ilavesi yaparak çok sert olmayan bir hamur yoğurun.

  • Hamuru 30–45 dakika kadar mayalandırın.

  • Mayalanan hamuru ikiye ayırın.

  • Hamurun bir parçasını unlanmış tezgâhta merdane ile yarım santim kalınlığında açın.

  • Üzerine rendelenmiş peynir serpip rulo şekli verin.

  • Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.

  •  Diğer beze için de aynı işlemi yapın.

  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder