10 Nisan 2012 Salı

Nişastalı Kek (pasta)












Sevgili Rumma’nın açtığı “Bugün ne pişirdin? “isimli çok güzel bir yemek grubumuz var, grup üyeleri günlük menülerinin yanında beğendikleri tarifleri de paylaşıyorlar. Sevgili Aynur’ da bu harika kekin tarifini paylaştığında hemen not alıp denedim. Sonrasında da sıkça yapar oldum. Hem yaş pasta yapmak hem de uğraşmak istemiyorsanız tam size göre bir tarif. Kekinizi tarife göre hazırlayın üzerine çırpılmış krem şanti dökün ve en son isteğinize göre meyveli bir sos ya da kakao ile süsleyip harika bir pasta elde edin…



 

 



 

 

 

 












Malzemeler:




  • 4 yumurta

  • 1 su bardağı toz seker

  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

  • 1 kahve fincanı ılık su

  • 1 su bardağı nişasta

  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un

  • 1 paket kabartma tozu




Üzeri için;1,5 su bardağı soğuk süt



Hazırlanması:




  • Derin cam bir kâsenin içerisine şekeri alın üzerine yumurtaları kırıp mikserin en yüksek hızında 5 dakika kadar çırpın.

  • Sıvıyağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin.

  •  Nişasta, un ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma ilave edin ve mikserin en düşük hızında çok kısa bir süre çırparak malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.

  • Yağlanmış orta boy kare ya da yuvarlak bir borcama kek hamurunu dökün.


(ben kekin çok kabarmasını istemediğim zamanlarda bu ölçülerle büyük boy dikdörtgen borcamda pişiriyorum, o hali de güzel oluyor)


  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

  • Pişen keki fırından çıkarıp 5 dakika kadar dinlendirin ve sütü kekin her yerine gezdirin.

  • Kek sütü çekince üzerine isteğinize göre kremşanti ya da meyveli sos hazırlayıp servis edin.




İsterseniz de Şeyma’nın burada paylaştığı ve benim görüntüsünü çok sevdiğim tarifine bakıp onun gibi süsleyebilirsiniz…



 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder