30 Mart 2012 Cuma

Portakal Reçeli & Dilim Portakal Reçeli









Özellikle görüntüsünü çok beğendiğim ve zaten portakallı lezzetleri de sevdiğim için denediğim bir lezzet oldu. Kahvaltı sofralarınız için şık sunumlu ve aşağıdaki notlar kısmına da dikkat ederseniz beğeneceğinizi düşündüğüm bir tarif. Ben, portakalların bol ve sulu olduğu bir dönemde yapmıştım, neyse ki portakal mevsimi tam olarak geçmeden tarifi sizlerle de paylaşabiliyorum… Tarif için  Şehrinaz (Reyhan kokulu mutfağım)! 'a isim içinse Papatya Prenses'e teşekkürler













Malzemeler:




  • 1 kilo portakal (5 adet)

  • 1 kilo şeker

  • 4–5 damla limonsuyu




Hazırlanması:




  • Portakalların kabuklarını iyice yıkayıp bir tencereye aln.

  • Üzerlerini geçecek kadar su doldurup 5–6 dakika kaynatın.

  • Bu şekilde sarı suyu gidene kadar, suyunu 5–6 defa değiştirerek aynı şekilde kaynatın. Portakalları enine ince dilimler halinde kesip tencereye dizin.

  •  Üzerlerine şekeri ekleyip kısık ateşte 15–20 dakika kaynatın.

  •  Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip ocağın altını kapatın.

  • Sıcak olarak portakalları kavanoza dizip,( bu ölçü ile bir kavanoz reçel oluyor, isterseniz fazlalaştırıp azaltabilirsiniz ) suyunu da üzerine ekleyip ağzını sıkıca kapatıp kavanoz soğuyana kadar tersini çevirip bekletin. İsterseniz de soğuduktan sonra hemen tüketin.


Benden notlar; ben tarifi dikkatli okumayıp 3 defa kaynatıp suyunu değiştirdim ve kabuklarda hafif bir burukluk oldu bunun dışında harika bir reçel, siz tarifi birebir uygulayın.

Bir de, ben çok şekerli reçelleri sevmediğimden şeker miktarını azalttım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder