16 Mart 2012 Cuma

Fırında somon






 

Arkadaşımın hazırladığı balık sofrasının son tarifi ana yemeğimiz olan fırında somon balığına ait. En sevdiğim balıkların başında istavrit ve somon geliyor. Özellikle somon balığı fırında çok güzel oluyor. Daha önce çöp şiş olarak yaptığım somon tarifine buradan ulaşabilirsiniz, o da çok lezzetli olmuştu.



Malzemeler:




  • 1 kg somon balığı

  • 1 adet büyük boy patates

  • 3 adet kuru soğan

  • 2–3 adet defneyaprağı

  • 1 su bardağı su

  • Karabiber

  • Tuz


Hazırlanması:




  • Dilim doğranmış patatesleri ve piyazlık soğanları karabiber ve tuz ile karıştırıp fırın tepsisine dizin.

  • Üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz ve tuz ilave ettiğiniz balıkları yerleştirin.

  • 1 su bardağı su ilave edip (arkadaşım içerisinde patates olduğu için su ilavesi yapmış) tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

  • Ağzı kapalı olarak 250 derece fırında 1 saat (pişme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz) kadar pişirin.

  • Tepsinin ağzını açın ve 15 dakika balıkların üzerinin de kızarması için pişirin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder