Höşmerim uzun süredir merak edip yapmak istediğim bir tatlıydı ama elimde net bir tarif olmadığından erteledim sürekli.Geçen gün bir yemek programında Konya mutfağından höşmerim yapılırken ölçüleri not ettim.Dondurucuda süt kaymağı da olunca tatlımız akşam için hazır oldu. Unu kavurma aşamasını saymazsak oldukça kolay ve çabucak hazırlanabilen bir lezzet. Kaymağın tatlıya kattığı lezzet ve kalori ise kesinlikle tartışılmaz…
Malzemeler:
- 250 gr kaymak
- 50 gr. tereyağı
- 8 yemek kaşığı un
Sosu için;
- 2yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
Yumurtayı şekerle birlikte mikser yadımı ile iyice çırpın. Sütü ilave edip tekrar çırpın.
Hazırlanması:
- Kaymak ve tereyağını teflon bir tencereye alıp erimeye başladığında unu ilave edin.
- Kısık ocakta sürekli karıştırarak unu yakmadan kavurun (un helvası yapar gibi).
- Un kavrulup rengi koyulaşınca tencereyi ocaktan alın ve 2–3 dakika kadar karıştırarak dinlendirin (yumurtalı sosu ilave ettiğimizde yumurtalar sıcaklığın etkisiyle pişmesin diye dinlendiriyoruz).
- Daha sonra tekrar ocağa alın ve önceden hazırladığınız sosu ilave edin ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Pişen tatlıyı servis tabağına alıp süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder