28 Mart 2012 Çarşamba

Ev yapımı karışık meyve suyu









Reçelini yaptığım greyfurtların içlerini atmak istemeyince meyve suyu olarak değerlendirmek istedim. Önceki tecrübelerimden tek olarak pek lezzetli olmadığını bildiğimden portakal ve elma ilave ettim. Portakal sayısı biraz daha arttırıldığında daha sevilerek içileceğini tahmin ediyorum...









Malzemeler:


  • 5 adet greyfurt

  • 2 adet portakal

  • 1 adet elma


Hazırlanması:




  • Greyfurtların, portakalların ve elmaların kabuklarını soyun ve bıçakla dörde bölün (portakal ve greyfurtların beyaz kısımlarını da atın).

  • Dörde böldüğünüz meyve parçalarını rondoda püre haline getirin.

  • Meyve pürelerini tel süzgeçten geçirin (ben önce makarna süzgecinden sonrada tel süzgeçten geçirdim).

  • İsteğinize göre şeker ilave edip servis yapın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder