Eskişehir ‘de Matematik öğretmenliği son sınıfta okuyan bir yeğenim var. Hafta sonu sütlaç tarifi istiyorum abla deyince, dün hem yaptım hem de ölçüleri not aldım buraya da yazmak için. Bizim evde pek sevilmediğini düşündüğüm için miktarı az tutmuştum özellikle ama kızımın “başka yok mu” sözleriyle yanıldığımı anladım…
Malzemeler:
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
Hazırlanması:
- Pirinçleri bol su ile bir kaç defa yıkayıp suyunu süzün.
- Tencereye suyunu süzdünüz pirinçleri ve 2 su bardağı suyu ilave edip kaynatın.
- Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar haşlayın.(sürenin sonunda çok az miktarda, tencerenin dibi tutmayacak kadar birkaç yemek kaşığı su ancak kalıyor)
- Haşlanan pirinçlerin içerisine 2,5 su bardağı süt ve yarım su bardağı şekeri ilave edip 6–7 dakika daha kısık ateşte pişirin. (sütün sıcak olmasını tercih edin, soğuk kullanacaksanız 6–7 dakikalık pişme süresini tekrar kaynadıktan sonra hesaplayın )
- Pişen sütlacınızı kâselere paylaştırın.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında dinlendirip, damak tadınıza göre tarçın ile birlikte servis edin.
Not; benim kullandığım pirinç çok fazla su çekmediği için kıvamı tam oldu. Siz pirincinizin su çekme özelliğine göre en son kaynamış süt ya da su ilavesi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder