13 Mart 2012 Salı

Kuru biber ve patlıcan dolması











Kuru patlıcan ve biber dolmasının lezzeti kesinlikle tartışılmaz. Eminim ki birçok evde de sevilen bir yemektir. Salçalık kırmızıbiber dolması ise denemeyenleriniz varsa mutlaka denemenizi tavsiye edeceğim bir lezzet. Taze halde iken dolmasını yapabileceğiniz gibi kurutulmuşundan da yapabilirsiniz. Kurutması biraz zahmetli kabul ediyorum, biraz zor kuruyor ama bu zahmete değiyor. Arkadaşım bizler için hazırladığında fotoğraflamıştım, sofrasına ve diğer lezzetlerine buradan bakabilirsiniz. Arkadaşımın anlatımıyla tarifi…



Malzemeler:


  • Kurutulmuş patlıcan ve dolmalık biber

  • Kurutulmuş salçalık kırmızıbiber


İç malzemesi;




  • 2 su bardağı pirinç

  • 2 adet kuru soğan

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • Maydanoz

  • Nane

  • Kimyon

  • Nar ekşisi

  • Fesleğen

  • Tuz

  • Karabiber


Hazırlanması:




  • Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.

  • Domates ve biber salçasını ilave edip çok az kavurun.

  • Yıkanıp suyu süzülen pirinçleri ilave edip tekrar kavurun.

  • Pirinçler kavrulunca ocağın altını kapatın ve ılınmasını bekleyin.

  •  İç harcımızın içerisine tuzunu ve diğer baharatlarını ilave edip karıştırın.

  •  Önceden haşladığınız biber ve patlıcanları iç malzeme ile doldurup tencereye dizin.

  •  Dolmaların seviyesinden 2 parmak aşağıya kadar kaynamış su ilave edin tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

  • Damak tadınıza göre daha fazla pişmiş seviyorsanız su miktarını arttırabilirsiniz




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder