Kalabalık bir ailede
büyüdüm özellikle baba tarafım oldukça kalabalık, haliyle yeğenler de bol. Düğünlerde,
bayramlarda ya da ben İstanbul’a gittiğimde bir araya toplanıyoruz ve çok
neşeli geçiyor. Herkes bir arada olduğu için onlar sıkça toplanabiliyorlar. Tek
uzakta olan benim maalesef. Yeğenlerimden Güler’in hazırlayıp fotoğrafladığı
harika görünümlü (eminim tadı da öyledir) bu sürpriz muffinleri görünce
tarifini rica ettim, sağ olsun göndermiş. Tarifi onun yaptığı haliyle yazıyorum.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kakao
(kendinize göre de ayarlayabilirsiniz) - 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un ( azar azar ekleyin az veya çok gelebilir)
- Yarım ampul acıbadem
aroması (isteğe bağlı)
Yumurta
ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın, kullanacaksanız acıbadem aromasını
ekleyip tekrar çırpın. Süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın.
Un ilave edip karıştırarak kek hamurunu hazırlayın.
İç
dolgusu için:
- 1,5 su bardağı
hindistan cevizi - 1 çay bardağı pudra
şekeri - 3 yumurta akı (yumurtalar
çok büyükse 2 adet)
Öncelikle
iç dolguyu hazırlayın ve dinlenmeye bırakın. Dolgu için; hindistan cevizi,
pudra şekeri ve yumurta aklarını (önce 2 tane akı ekleyin yetmez ise 1
tane daha yumurta akı ekleyin) birlikte yoğurun. Yaklaşık olarak cevizden
küçük parçalar yapıp yuvarlayın. Bir tepsiye dizip kek hamuru hazır olana kadar
dolapta dinlendirin. (yaklaşık 18–20 adet çıkıyor)
Süslemek
için:
Çikolata sos ya da
siyah - beyaz çikolatalı glazür
Hazırlanması:
- Küçük kek
kalıplarının içerisine kâğıt kalıpları yerleştirin. - Hazırladığınız kalıplara birer
yemek kaşığı kek hamuru koyun ve kek hamurlarının üzerine daha önce hazırlayıp
dinlenmeye bıraktığınız hindistan cevizi toplarından (iç dolgu malzemesinden) birer
tane yerleştirin. - Hindistan cevizi topları kapanacak şekilde yaklaşık 1 yemek
kaşığı daha kek hamuru ilave edin. - 180 derece fırında pişirin.
- Pişen kekleri
biraz soğuyunca kalıplardan çıkarıp üzerlerini çikolata sos ya da glazür ile
süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder