19 Mart 2013 Salı

Kakaolu şekerpare













Arkadaşım Özlem’in bizler
için hazırladığı ve daha önce şurada paylaştığım sofrasındaki tatlı tarifi. Şekerpareyi
pek severim, helede kakaolu ise tam benlik olur diyorsanız hemen tarifi not
almaya başlayın. Islak kurabiyeleri andıran lezzetiyle harika bir tatlı.












Malzemeler:







  • 250 gr. tereyağı ya da margarin

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 yumurta

  • 1 çay bardağı irmik

  • 1 çay bardağı
    hindistancevizi

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • Aldığı kadar un








 Şerbeti için;




  • 2 su bardağı şeker

  • 2 su bardağı su

  • 3–5 damla limon suyu








Su ve şekeri bir tencereye
alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kadar daha kaynatın.
Limon suyunu ekleyip1–2 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın ve şerbeti
ılıtın.





Hazırlanması:







  • Yumuşamış tereyağı,
    sıvıyağ ve yumurtayı karıştırma kabında iyice karıştırın.

  •  İrmik, hindistancevizi,
    vanilyayı ilave edip karıştırın. 

  • Kabartma tozu, kakao ve aldığı kadar un
    ilavesi ile sert olmayan bir hamur yoğurun.

  • Hamurdan küçük parçalar koparıp
    yuvarlak şekil verin.

  •  Üzerine fındık batırıp fırın tepsisine dizin.

  • 170 derece
    fırında pişirin. 

  • Soğuyan tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.

  • Tatlıyı dinlendirip
    servis edin.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder