4 Mart 2013 Pazartesi

Hindistancevizli Şekerpare













 Haftaya yeni ve tatlı bir tarifle başlayalım
istedim.
Yemek grubumuzda o kadar çok kişi yapıp beğeni dolu sözler yazdılar ki
bu tatlı hakkında, dayanamayıp hafta sonu ben de denedim. Çok lezzetli, yapımı
da oldukça kolay, şerbetli olmasına rağmen hafif bir tatlı çıktı ortaya.
Özellikle evimizin minik aşçısı bayıldı gelip gidip yedi sürekli. Bu harika
tarif için Derya Karagöz arkadaşımıza teşekkür ediyorum.

























Malzemeler:





  • 1 paket tereyağı (oda sıcaklığında)

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

  • 1yumurta + 1 yumurta beyazı  

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

  • Yarım çay bardağı irmik

  • 1 paket kabartma tozu

  • Aldığı kadar un








 Üzeri için,1 yumurta sarısı





Şerbeti:





  • 3,5 su bardağı seker

  • 3,5 su bardağı su 

  • 3 – 5 damla limon suyu




Şekeri ve suyu tencereye alıp karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan
sonra altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip 3–5 dakika daha
kaynatıp ocağı kapatın ve soğutun.






 
















Hazırlanması:




  • Oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını karıştırma kabına
    alın.

  •  Üzerine yumurta, şeker ve sıvıyağını ilave edip karıştırın.

  •  İrmik
    hindistancevizi, kabartma tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi
    yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

  •  Hamurdan parçalar koparıp tezgâhın üzerinde
    elinizle rulo olarak yuvarlayın.

  •  Rulo yaptığınız hamuru bıçak yardımıyla 2
    parmak aralıklarla kesin.

  •  Ya da elinize küçük parçalar alıp oval şekil verin.

  •  Şekil verdiğiniz hamurları fırın tepsine dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve
    çatalla bastırın.

  • 150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 

  • Fırını
    kapattıktan sonra tatlıları 5–10 dakika fırının içerisinde bekletin.

  •  Soğuttuğunuz şerbeti tatlılar sıcakken üzerine gezdirin.









Not; Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder