Aslında daha önce buna benzer
hem göze hem damağa hitap eden bir tarif paylaşmıştım. Onlar tavukgöğsü ile
yapılıyordu bu ise irmikli muhallebi ile yapılıyor. Tercih size kalmış,
istediğiniz tarifle deneyebilirsiniz. Minik toplar yapmak biraz oyalıyor olsa
da sunum kolaylığı ve şıklığı düşünülünce zahmetinize değiyor bence…
Malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı Muratbey
tereyağı
Dış kaplama için;
hindistancevizi
Üzeri için; fındık, badem
Hazırlanması:
- Sütü bir tencereye alın.
- Üzerine şeker, irmik ve unu ilave edip irmik tatlısı yapar gibi karıştırarak
pişirin. - Pişen irmikli muhallebinizin altını kapatın ve tereyağını ilave edip
ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın. - Soğuyan muhallebinizi buzdolabına
alıp 1 saat kadar bekletin. - Dolaptan çıkardığınız muhallebiyi birkaç kez
karıştırın. - Elinizle küçük parçalar alıp hindistan cevizine bulayın ve servis
tabağına dizin. - Üzerlerine fındık ya da badem yerleştirip soğuk servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder