6 Haziran 2011 Pazartesi

Zeytin ezmeli poğaça











Zeytinli lezzetleri sevenler bu harika poğaçayı da denemeliler. Hafta sonu kahvaltısı ya da ikindi çayları için ideal bir tarif. Buzdolabında uzun süre bekleyen siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp çok az zeytinyağı ya da sıvıyağ ilavesi ile rondo da çekip zeytin ezmesi olarak kullanabilirsiniz.Tarif arkadaşımın hazırladığı burada ki sofradan, teşekkürler Aslıcığım...








Malzemeler:






  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 4 kaşık yoğurt

  • 1 yemek kaşığı şeker

  • 1 paket yaş maya

  • 1 yumurta

  • Tuz

  • Aldığı kadar un




İç malzemesi; Zeytin ezmesi





Hazırlanması:




  • Sıvıyağ, yoğurt, şeker, tuz, yumurta beyazı ve eritilmiş yaş maya karıştırılır.

  • Çok fazla sert olmayan bir hamur elde edene kadar un eklenir ve hamur yoğrulur.

  •  Hamur 15 dakika dinlendirilir.

  • İstediğimiz büyüklükte parçalar koparılıp arasına zeytin ezmesi sürülerek poğaça şekli verilir.

  •  Üzerine yumurta sarısı sürülüp,180 derecede pişirilir





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder