4 Haziran 2011 Cumartesi

Bisküvili-süt karamelli irmik tatlısı













Cafe pepela’nın bloğunda gördüğümde denemeye karar vermiştim ve ilk gelen misafirlerim için tarifi değiştirerek hazırladım. Ben irmik tatlısını ve süt karamelini sevdiğim için beğendim. Misafirlerim de beğenmiş olacaklar ki tabaklarda hiç artmamıştı. Ailenin sütlü tatlı sevmeyen bireyleri ise tercihini krema ve çikolata sosundan yana kullandılar:::)))


















Malzemeler:






  • 2 su bardağı irmik

  • 5 su bardağı süt

  • 3 su bardağı su

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

  • Yarım su bardağı süt karameli




Tabanı için; Ülker kakaolu pötibör bisküvi



Üzeri için; 1 su bardağı sütle hazırlanmış 1 paket krem şanti



ve Çikolata sos







Hazırlanması:




  • Süt karameli hariç bütün malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin.

  • Ocağın altını kapatıp süt karamelini ekleyin ve iyice karıştırın.

  • Kare bir borcama Ülker kakaolu pötibör bisküvileri dizin.

  • Üzerine irmikli muhallebiyi yayın ve oda sıcaklığında soğutun.

  • Soğuyan muhallebiyi buzdolabında en az 3–4 saat bekletip kare olarak dilimleyin ve üzerini kremşanti ve çikolata sos ile süsleyin.


Benden notlar;




  • Ben tatlıyı akşam gelecek misafirlerim için sabah hazırlayıp buzdolabında beklettim.

  • Servisten hemen önce dilimleyip kremşanti ve çikolata sos ile süsledim.

  • Kremşanti ve çikolata sosu da birkaç saat önceden hazırlayıp buzdolabında beklettim.

  • Süt karamelini daha fazla kullanırsanız daha lezzetli olur, benim az kalmıştı.




Tarif için teşekkürler cafe pepela... aslına buradan ulaşabilirsiniz…



Süt karameli tarifi için tıklayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder