6 Haziran 2011 Pazartesi

Yağsız Revani











Aslı’nın uzun zaman önce bizler için hazırladığı burada ki sofrasından kalan tariflerden bir tanesi bu harika revani. Özelliği revaninin yağsız hazırlanması, yağsız revani tarifi arayanlar buraya deyip tarife geçiyorum:::)))) Teşekkürler Aslıcığım…






Malzemeler:




  • 3 yumurta

  • 3 kaşık yoğurt

  • Yarım su bardağı şeker

  • 2 su bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu


Şerbet için;


  • 5 su bardağı şeker

  • 5 su bardağı su


Su ve şeker bir tencerenin içerisinde şekerler eriyene kadar kaynatılmadan karıştırılır ve soğutulur. Şeker miktarı fazla gelirse damak zevkinize göre ölçüyü yarıya indirip azaltabilirsiniz.



Hazırlanması:




  • Yumurta ve şeker mikserle çırpılır.

  • Yoğurt eklenip karıştırılır.

  • Vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilerek iyice karıştırılır.

  • Yağlanmış tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişirilir.

  •  Pişen sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder