Aslı’nın uzun zaman önce bizler için hazırladığı burada ki sofrasından kalan tariflerden bir tanesi bu harika revani. Özelliği revaninin yağsız hazırlanması, yağsız revani tarifi arayanlar buraya deyip tarife geçiyorum:::)))) Teşekkürler Aslıcığım…
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 3 kaşık yoğurt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet için;
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Su ve şeker bir tencerenin içerisinde şekerler eriyene kadar kaynatılmadan karıştırılır ve soğutulur. Şeker miktarı fazla gelirse damak zevkinize göre ölçüyü yarıya indirip azaltabilirsiniz.
Hazırlanması:
- Yumurta ve şeker mikserle çırpılır.
- Yoğurt eklenip karıştırılır.
- Vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilerek iyice karıştırılır.
- Yağlanmış tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişirilir.
- Pişen sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder