7 Haziran 2011 Salı

Tavuklu – Yoğurtlu kabak salatası














Son zamanlarda benim çok sık yaptığım bir salata. Tadına bakanların çok beğenmesi ve hafifliği nedeniyle akşam yemeği menülerimde de sıkça yer veriyorum. Özellikle diyet yaparken farklılık arayanlar mayonez eklemeyerek bu salatayı deneyebilirler. İsteğinize göre malzeme listesinde eklemeler ve çıkarmalar yapabilirsiniz.








 




Malzemeler:






  • 1 adet haşlanmış tavukgöğsü

  • 2adet orta boy kabak

  • 1 adet orta boy salatalık

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı mayonez (kullanmayabilirsiniz)

  • Yarım çay bardağı bezelye

  • Yarım çay bardağı iri kırılmış ceviz

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

  • Tuz

  • Dereotu




















Hazırlanması:








  • Kabakların kabuklarını hafifçe kazıyın ve rendeleyin.

  • Sıvıyağ ile birlikte teflon bir tavada kabaklar suyunu salıp tekrar çekene kadar soteleyin ve soğutun.

  • Derin bir kabın içerisine kabakları alın ve üzerine salatalığı kabukları ile birlikte rendeleyin.

  • Haşlanmış ve doğranmış tavuk eti, haşlanmış bezelye, yoğurt, ceviz ve isteğe bağlı mayonez, tuz ve doğranmış dereotu ekleyip karıştırın.

  • Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder