Geçen haftalarda facebook sayfasında sevgili Lama bu harika kekin bağlantısını paylaştığında dikkatimi çekti ve hemen tarifini not ettim. Tarif sevgili Tarifkolik (Öznur) sitesinden. İlk denediğimde tarifte değişiklik yapmadım ama ikincisinde yağ miktarını yarım su bardağı sıvıyağ yarım su bardağı erimiş tereyağı olarak değiştirdim. Bence hiçbir fark olmadı ama tercih size kalmış. Fotoğraftaki kek dün akşam gelen misafirlerim için hazırladığım, herkesin beğendiği ıslak kıvamlı bir kek oldu. Tarif için teşekkürler Tarifkolik…
Aslında daha önce Mutfak Güncesi’nin buna benzer bir tarifini denemiştim o tarif portakallı muhallebiyle yapılıyordu. Bakmak isterseniz tarif burada, ben portakallısını da beğenmiştim.
Malzemeler:
Kek İçin;
• 125 gr. oda sıcaklığında margarin (yarım su bardağı sıvıyağ + yarım su bardağı erimiş tereyağı kullandım)
• 4 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin;
• 2,5 su bardağı süt
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
• 1 yemek kaşığı kakao
• 80 gr. bitter çikolata
- 2 su bardağı sütü bir tencerede kaynatın.
- Başka bir tencere veya cezvede yarım su bardağı süt, kakao ve nişastayı ocak üzerinde karıştırarak pütürsüz hale getirin.
- Kaynayan 2 su bardağı süte karıştırarak ilave edin. 2–3 dakika pişirin. Ocaktan almadan çikolatayı içine kırın, ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
(ben ilk yaptığımda aynı bu şekilde yaptım ama ikincisinde hepsini aynı anda karıştırarak normal puding pişirir gibi pişirdim. Ocağın altını kapatınca da çikolatayı ilave edip soğuyana kadar ara sıra karıştırdım)
Hazırlanması:
- Kek için margarin ile şekeri çırpın.
- Yumurtaları ekleyip tekrar çırpın.
- Kakaoyu ekleyin iyice çırpın.
- Un ve kabartma tozunu ekleyin ve bir kez daha çırpın.
- Kelepçeli kalıbınızı yağlayın (ben yağlı kağıt ile kapladım) kek hamurunun yarısını dökün.
- Üzerine soğuttuğunuz muhallebiyi kenarlarına çok yaklaştırmadan sürün.
- Kalan kek hamuruyla üzerini kapayın.
- 180 derece önceden ısınmış fırında 30 dakika ya da batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Üzerini pudra şekeri ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder