Geçen haftalarda diğer blogları dolaşırken burada anlatılan börek tarifi dikkatimi çekti. Böreğin orijinali dil peyniri ile yapılmış. Ben dondurucuda bekleyen köy peynirlerini kullandım, gayet güzel oldu. Böreğin sadece yapılışı anlatılıyordu, fotoğrafı yoktu. Düşünün artık sevgili Hatice nasıl güzel anlatmışsa, ertesi gün gelecek olan misafirlerime denedim:::)))).Böreğin sosunu çekmesi için bir gün önceden yapılması da artı bir kolaylık…
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 300 gr.köy peyniri
sosu için;
- 3 yumurta
- 3 su bardağı süt
üzeri için;
- 3–4 parça küp kesilmiş tereyağı
- Rendelenmiş kaşar peyniri
hazırlanması:
- Birinci yufkayı 8 parçaya bölün ve içlerine uzunca kesilmiş köy peynirlerini koyup bol bir şekilde rulo yaparak sarın.
- Dikdörtgen borcama yan yana dizin.
- 2. yufka içinde aynı işlemleri yapıp borcama dizin.
- Yumurtaları ve sütü bir kabın içerisinde çırpıp böreklerin üzerine dökün .( Bu şekilde bir gece beklemesi gerekiyor .)
- Ertesi sabah üzerine tereyağı parçalarını atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Börekler pişince rendelenmiş kaşar peynirlerini de serpip tekrar fırına verip böreklerin üzerinin kızarmasını sağlayın.
- Börekleri kare kesip servis yapın.
Notlar:
Sarılmış görüntüsü sosu ve kaşar peynirinin erimesi nedeniyle kayboluyor.
Kaşar peynir ve içerisindeki peynir nedeniyle sıcak servis yapılması gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder