6 Haziran 2011 Pazartesi

Krem şantili Elmalı pasta (tart)














Arşivden tarif ve fotoğraflarla devam ediyorum. Burada ki sofrada arkadaşımın bizler için hazırladıkları arasında zeytinli poğaça ve kremşantili elmalı pasta da vardı. Özellikle elmalı pastayı farklı bir şekilde denemek isteyenler için gelsin tarif. Tarif için teşekkürler Aslıcığım…





Malzemeler:




  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 125 gr (yarım paket) eritilmiş margarin

  • 1 paket kabartma tozu

  • 4 çorba kaşığı şeker

  • 12 çorba kaşığı un


İç malzemesi;



5 orta boy elma rendelenir, tarçın, ceviz ve 2–3 çorba kaşığı şeker ilavesi ile pişirilip, soğutulur.



Hazırlanması:




  • Yoğurt, sıvıyağ, eritilmiş margarin ve şeker derin bir kabın içerisinde karıştırılır.

  •  Kabartma tozu ve un ilave edilerek hamur yoğrulur.

  • Hamur 15 dakika dinlendirilir.

  • İki eşit parçaya bölünür.

  • İlk parça merdane ile açılır ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir.

  •  Üzerine elmalı iç malzeme yayılır ve merdane ile açılan ikinci parça da iç malzemenin üzerine yerleştirilir.

  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.

  • Servisten önce üzerine çırpılmış ve soğutulmuş kremşanti sürülür pasta süsleri ile süslenir.


Notlar; tarife gerekirse un ilavesi yapılabilir.

İstediğiniz bir elmalı pasta tarifini de kullanabilirsiniz.

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder