Son birkaç yıldır çok sık yapmama rağmen hala bloğa tarifini eklemediğimi fark ettim tel şehriye salatasını. Aslında o kadar lezzetli oluyor ki bu salata, haksızlık etmişim tarifi vermeyerek onca zamandır. Çay daveti menüleriniz için farklı, leziz, pratik… bir salata tarifi arıyorsanız en kısa zamanda yapın ve tabi sonucu sonrasında bana da yazın:::))).
Malzemeler:
- 2 su bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet haşlanmış tavukgöğsü
- 1 su bardağı salatalık turşusu
- Yarım su bardağı közlenmiş kırmızıbiber
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- Limon suyu
- Tuz
- Nar ekşisi
- Maydanoz
Hazırlanması:
- Teflon bir tavada tel şehriyeleri sıvıyağla birlikte kavurun.
- Kavrulan şehriyelere sıcak suyu dikkatli bir şekilde ilave edin.
- Tuzunu ekleyip karıştırın ve ocağın altını kısıp pilav pişirir gibi suyunu çekmesini sağlayın.
- Suyunu çektiği zaman ocağı kapatıp ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın.
- Soğuyan şehriyeleri derin bir karıştırma kabına alın.
- Küp doğranmış tavukgöğsü, salatalık turşusu, kırmızıbiberi, kıyılmış maydanoz ve mısırları ilave edin.
- İsteğinize göre limonsuyu, nar ekşisi, tuz, haşlanmış bezelye ekleyip karıştırın.
Benden notlar;
- Ben tel şehriyelerin yarım su bardağı kadarını ayırıp suyunu ilave etmeden önce ekliyorum, sonradan eklediklerim kavrulmadığı için iki renkli daha şık bir salata elde etmiş oluyorum.
- Soğurken ara sıra karıştırın ki şehriyeler birbirine yapışmasın.
- Ben bazen kavururken yarım su bardağı kadar arpa şehriyede ilave ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder