Bugün ki ikinci tarifimizde Melda’nın sitesinden. Aslında daha önce de kabak beğendi yapmış ve çok beğenmiştim. Tavuk sote de ailenin sevdiği yemekler arasında olunca ikisinin birleştirilmiş halini denemek istedim. Hem kızların severek yediği bir lezzet ortaya çıkmış hem de anneannemin bahçesinden getirdiği kabakları değerlendirmiş oldum…
Malzemeler:
- 1 tavuk göğüs eti
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 domates
- 4 biber
- tuz
- sıvıyağ
beğendisi için;
- 2 kabak
- 100 gr. kaşar peynir (eklemedim)
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- sıvıyağ
Teflon tavada rendelenmiş kabakları çok az sıvıyağ ilavesi ile pişirin. Kabaklar pişerken, tereyağı eritilip, un kavrulur. Süt de eklenip kaynatılır. Önce kaşar peynir rendesi, sonra da kabaklar ilave edilip güzelce karıştırılır.
(ben kabakları sıvıyağ ilavesi ile pişirdikten sonra içerisine unu ilave edip çok az kavurdum ve süt ekleyip karıştırarak pişirdim. En son tuzunu ilave ettim, kaşar peynir eklemedim.)
Hazırlanması:
- Soğan ve sarımsağı sıvıyağda kavurun.
- İçerisine kuşbaşı tavukları ilave edip sotelemeye devam edin.
- Tavukların pişmesine yakın küp doğranmış domates ve biberler de ilave edip pişirin.
- Kabak beğendi yi servis tabağına alın ve üzerine sotelenmiş tavuktan koyun. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder