7 Ekim 2011 Cuma

Patatesli tavuk yemeği










Aslında kurtarıcı bir yemek desem daha doğru olur. Son dakika misafirleri için çabucak hazırlanabilecek, pratik ve doyurucu bir yemek. Yanına da pilav ve çorba ilavesi ile kısa zamanda bir menü ortaya çıkarabilirsiniz. Geçen gün Disal’in bloğunda nefis bir tavuk yemeği başlığı ile görünce epeydir yapmadığımı fark etmiştim. Bir kaç gün önce geleceği son anda belli olan misafirimi de düşünerek hazırladım. Böylece haftanın son tavuk yemeği tarifini de vermiş oldum::)))





















Malzemeler:






  • 5 adet tavuk but

  • 5 adet orta boy patates

  • 2 adet kuru soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı salça

  • Sıvıyağ


Hazırlanması:




  • Tavuk etlerini tencereye alın ve sıvıyağla birlikte ara sıra karıştırarak kendi suyu ile yarı pişirin.

  • Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun.

  • Daha sonra küp doğradığınız patatesleri, tuzu ve salçayı da ekleyip birkaç dakika kavurun.

  • Sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin.




Benden notlar;





Sıcak su miktarını kendiniz ayarlayın.


Ben kanat ve but karışık kullandım, siz isteğinize göre parçalanmış tavuk da kullanabilirsiniz.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder