5 Ekim 2011 Çarşamba

Mantarlı Tavuk Sote











Hafta başında alışveriş yaparken minicik mantarları görünce hiç aklımda olmamasına rağmen bunlardan çok güzel mantarlı tavuk sote olur diyerek listeye ekledim. İyi ki de yapmışım özellikle Verda Su çok severek yedi. Arka arkaya tavuk yemeği tariflerinden bıkmadıysanız bir sonra ki tarif de tavuklu bir yemek olabilir:::)))




























Malzemeler:











  • 1 adet tavukgöğsü



  • Yarım kilo mantar



  • 2 adet soğan



  • 2 diş sarımsak



  • 1 adet büyük boy domates



  • 1 yemek kaşığı domates salçası







Hazırlanması:









  • İlk önce mantarların saplarını ayırıp yıkayın. Tavukgöğsünü kuşbaşı doğrayın ve yıkayın.



  • Daha sonra bir tencereye tavuk etini alın ve sıvıyağda soteleyin.



  • Küp doğranmış soğan ve sarımsakları da ekleyip kavurun.



  • Küp doğranmış domatesi ve mantarları ilave edin birkaç dakika daha kavurun.



  • Sıcak su ilavesi yapıp tuzunu ekleyin ve kısık ateşte pişirin.







Benden notlar;



  • ben mantarların saplarını ayırıp dondurucuya koydum farklı bir yemekte kullanmak için, siz isterseniz kullanabilirsiniz.



  • Özellikle küçük boy mantarları tercih ettim, büyük boy mantar kullanacaksanız ikiye ya da dörde bölün.



  • Aslında yemek fotoğraftaki kadar susuz değil, biraz sulu bir yemek oluyor. Ben fotoğraf çekimi için özellikle susuz ekledim ki daha net görünebilsin.























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder