30 Mart 2011 Çarşamba

Portakallı kereviz








Evde pişirdiğim kereviz yemeklerini düşününce blog da bu haftayı “kereviz yemekleri haftası “ ilan etmek istiyorum, şikâyetçi miyim? kesinlikle hayır.Bir çok sevmeyenin tam aksine ben çok severek tüketiyorum kerevizi:::)). Benim tercih ettiğim pişirme yöntemi özellikle portakal suyu eklenerek pişirilen bu tarif. Portakalın verdiği lezzet kerevizin baskın kokusunu da hafifletiyor. Tabi bir de yoğurtlu salatası var ki çay saatleri ve yemek davetleriniz de mutlaka denemelisiniz…






Faydalarından bazıları ise aşağıda;



• Sinir yorgunluğunu engeller

• Kanı temizler

• Unutkanlığa iyi gelir

• Kan ve süt yapar

• Karaciğeri temizler

• Uykusuzluğu giderir

• Baş ağrılarını geçirir

• Mideyi güçlendirir



Malzemeler:




  • 1 adet büyük boy kereviz

  • 1 adet orta boy patates

  • 1 adet havuç

  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye

  • 1 portakalın suyu

  • 1 su bardağı kadar sıcak su

  • Tuz

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ


Hazırlanması:




  • Patatesi ve havucu küp doğrayın ve sıvıyağda kısık ateşte kavurun

  • Kerevizi soyup yıkayın ve hemen doğrayıp patateslere ilave edin (çok çabuk karardığı için tencereye hemen ilave etmekte fayda var, ya da limonlu suda bekletebilirsiniz) birkaç dakika daha kavurun.

  • Portakal suyu ve sıcak suyu ekleyip tuzunu ilave edin ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.

  • Kerevizler pişince haşlanmış bezelyeyi de ilave edip servis yapın.

  • İsterseniz pişirirken defneyaprağı kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder