8 Mart kadınlar günü nedeniyle, hafta sonu katıldığım bir program için tavukgöğsünü hindistancevizine bulayarak küçük toplar halinde yapmam istenince bloğa eklenecek yeni bir tarif ortaya çıkmış oldu.Şekil vermesi daha kolay olsun diye ben asıl tarifi biraz değiştirip un miktarını arttırdım.Herkesin çok beğendiği bir lezzet oldu,sunum kolaylığı da hediyesi::)))
Konu kadınlar olunca programa ilkokul 2. sınıf öğrencisi kızımla beraber katıldık::)) Konuşmacı bayanın söylediği “bayanlar evin sobası gibidir,onların yüzü solunca evin neşesi-sıcaklığı da kaçar.Onların yüzündeki sıcaklığı hiç eksiltmemek lazım” sözü kızımı çok etkilemiş olacak ki dünden beri anne unutma “sen evimizin sıcaklığısın” diyor…
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 2 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için; yarım su bardağı süt
1 paket krem şanti çırpılacak.
Ayrıca yeteri kadar hindistancevizi ve fındık
Hazırlanması:
- Derin bir tencereye süt, şeker ve unu ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi hazırlayın.
- Altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
- 5 dakika kadar mikserle çırpın ve kare bir borcama yayın.
- Tatlı soğuyunca üzerine hazırladığınız kremşantiyi yayın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün dolaptan çıkardığınız tatlıdan tatlı kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafifçe elinizle yuvarlayın ve bolca hindistancevizine bulayın.
- Servis tabağına alın ve üzerlerine birer tane fındık yerleştirin.
- İsteğe göre çikolata sos gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder