25 Mart 2011 Cuma

Porsiyonluk Köstebek Pasta









İki haftalık sağlıklı beslenmenin sonucunda 3 kg. vermişken kendime ödül olarak bu harika pastanın tarifini bloğa yazabilirim sanırım. Gerçi dns ayarlarını değiştirmeyenler bu yazıyı okuyamayacaklar ama inşallah blogspot yasağı kalktığında gecikmeli de olsa okurlar. Bloğun birçok okuyucuya kapalı olduğunu bilerek yazmak pek hoş olmasa da inatla öncesine göre daha sık güncellemeye çalışıyorum. Geçen hafta sonu gelen misafirlerime yemek sonrası çayın yanında ikram ettiğim bu harika pastayı sizlerde yapın ve sevdiklerinizle paylaşın. Aklımda bu pastacıklar için birkaç faklı sunum var bakalım kısmet olurda denersem sizlerle paylaşırım. Bir de son zamanlarda ailemiz için yeni başlangıçların adımlarını attık, bizim adımıza hayırlı olması için dua ederseniz sevinirim…





Malzemeler:



Kek için;



• 3 yumurta

• Yarım su bardağı şeker

• 1 kahve fincanı su

• 3 yemek kaşığı kakao

• 1 su bardağı un (tepeleme)

• 1 paket kabartma tozu

• 1 paket vanilya

• 1 limon kabuğu rendesi







Kreması İçin:



• 3 su bardağı süt (200 gr.lık bardakla)

• 3 yemek kaşığı un (tepeleme)

• 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

• 5 yemek kaşığı şeker

• 1 paket vanilya

• 1 tatlı kaşığı tereyağı

• Hindistancevizi (istediğiniz kadar, ben yarım su bardağı kullandım)

• 1 tane muz (isterseniz başka meyveler kullanabilirsiniz)





       Sütü, unu, nişastayı, şekeri bir tencerenin içerisine alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Krema soğuyunca vanilya, tereyağı ve hindistancevizini ekleyip mikserle 3–4 dakika çırpın.1 tane muzu küçük doğrayıp (kararmaması için limon suyuyla karıştırmayı unutmayın)kremaya ekleyin, hafif karıştırın.



Hazırlanması:



• Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dakika çırpın.

• Su ve limon kabuğu rendesini ekleyip hafif karıştırın.

• Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştırın.

• Yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ilave edin.

• Tahta kaşıkla kek malzemesini söndürmeden karıştırın.

• Kek malzemesini yağladığınız mini fırın (ben büyük boy dikdörtgen borcam kullandım) tepsisine boşaltın.

• 150 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.(ben 15 dakika pişirdim)

• Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak parçalar çıkarın ve başka bir tepsiye alın.

• Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltın.

• Bir tane yuvarlak kek parçasını alın (ben her kek parçasını çok kuru olmasın diye 1 tatlı kaşığı kadar sütle ıslattım) ve üzerine 1 çorba kaşığı dolusu soğumuş olan kremadan koyup (ben daha düzgün bir görünümü olsun diye bıçakla kremayı düzelttim) hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atın.

• Elinizle sağa-sola yuvarlayarak kek parçalarının kremanın her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın.

• Kalan kekler için aynı işlemi uygulayın.

• Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirin.






















Notlar:






Kremayı daha lezzetli yapmak isterseniz damla çikolata ve iri kıyılmış Antep fıstığı ilave edebilirsiniz.


Ben uzları kremanın içerisine eklemeyip tabakta pastanın yanında ikram ettim.


Tarif için sevgili Yeşil Kivi’ye teşekkürler, onun tarifine ulaşmak için tıklayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder