9 Mart 2011 Çarşamba

Kadayıflı –rulo tavukgöğsü tatlısı









Çok sevdiğim muhallebili kadayıf ile tavukgöğsünü birleştirip görünümü farklı bir tatlı elde etmek uzun süredir aklımdaydı. Bugün dolapta bekleyen sütü de bahane ederek hazır kızımın da okulu kar tatili olmuşken denedim.3–4 saat içerisinde servise hazır hale geldi. Çay saatlerinde mi...safirlerine denemek isteyenler için gelsin tarif…



Malzemeler:



Kadayıflı kısım için;




  • 150 gr kadayıf

  • 2–3 yemek kaşığı tereyağı

  • 2–3 yemek kaşığı tozşeker

  • Çekilmiş ceviz




Bütün malzemeleri teflon bir tavaya alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Bu aşamada kadayıfların yanmaması için dikkatli davranmak gerekiyor. Kavrulan malzemeyi soğutun.



Muhallebisi için;




  • 4 su bardağı süt

  • 4 yemek kaşığı şeker

  • 4 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı tereyağı


Bütün malzemeleri bir tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi hazırlayın. Ocağın altını kapatıp muhallebi soğuyana kadar ara sıra karıştırın.



Hazırlanması:




  • Orta boy kare bir borcama yağlı kâğıt serin.

  • Yağlı kâğıdın her yerine soğuyan kadayıfları serpin.

  • Kadayıfların üzerine karıştırarak soğuttuğunuz muhallebiyi yayın ve kaşıkla düzleyin.

  • 3–4 saat buzdolabında bekletin ve dolaptan çıkarıp yağlı kâğıt yardımıyla rulo yapın.

  •  Dilimleyerek servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder