29 Mart 2011 Salı

Yoğurtlu Turp Salatası














Geçen haftalarda komşularımdan birisi ile farklı kültürlerin yemekleri üzerine konuşurken turp cacığı yediğini ve çok beğendiğini anlattı. Daha önce hiç aklıma turptan cacık yapmak gelmediği için birkaç gün sonra cacığını değil de salatasını denedim. Biz çok beğendik, içerisinde turp olduğu çok fazla anlaşılmıyor. Farklı, lezzetli ve kolay bir salata tarifi denemek isteyenler için gelsin tarifimiz…







Malzemeler:




  • 1 adet orta boy turp

  • 2 -3 yemek kaşığı yoğurt

  • Tuz


Hazırlanması:






  • Derin bir kâsenin içerisine turpu rendeleyin.

  • Üzerine yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın.


Not:

Turpların dışını iyice yıkayıp temizlerseniz soymadan rendeleyebilirsiniz. Kırmızı rengi daha güzel bir renk veriyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder